• Gårda_1

Snartdags för Gårdamässan

Den 18 november kör vi vår supertrevliga mässa på Hotell Opalen

Läs mer!

 

Ny fastighetsägare till Gårda!

Fastighetsbolaget Technopolis expanderar till Sverige: “Den utmanande marknaden är en stor möjlighet för oss”

 

Det finländska fastighetsbolaget Technopolis expanderar till Sverige. Technopolis har verksamhet i fem länder i Norden och Baltikum. Företaget tar med sig sitt unika servicekoncept till Göteborg genom att köpa ett campus av Niam med en sammanlagd yta på 34 300 kvadrat. Köpesumman på campuset som skall namngivas till Technopolis Gårda är 1 177 miljoner svenska kronor.  

“Vi har redan länge sökt ett lämpligt objekt i Sverige och nu belönas vårt tålamod. Vi har en klar och bestämd tillväxtstrategi och Gårda campuset i Göteborg medför ett extra bra tillägg till vårt nuvarande nätverk av 20 campus”, säger Technopolis verkställande direktör Keith Silverang.

De internationella storföretagen Telia och Fujitsu samt det Nordiska företaget GoExcellent har etablerat sig på campuset i Göteborg.

“Technopolis har ett kundorienterat koncept som har länge finslipats. Kundupplevelsen är alldeles väsentlig för oss och vi mäter och förbättrar den hela tiden. Nu har vi för första gången möjlighet att testa hur vårt koncept fungerar på den avancerade svenska marknaden. Vi kommer till Sverige ödmjuka men med förtroende. Då vi klarar oss i Sverige, klarar vi oss var som helst”, begrundar Silverang.

Utöver hemmamarknaden i Finland har Technopolis campus i Oslo, Vilnius, Tallinn och St. Petersburg. Företagets verksamhetsområden är Norden och Baltikum. Technopolis vill växa i Sverige och övriga målmarknader även i fortsättningen när lämpliga campus som fyller företagets kriterier hittas.

”Den aktiva fastighetsmarknaden i Sverige är en möjlighet. Vi följer väldigt noggranna kriterier i våra företagsköp. Det finns utrymme och efterfrågan för nya koncept på marknaden”, säger Otso Halsti, ansvarig för företagets investeringar.  

 

Varför Göteborg?

Kommersiella kontorsfastigheten i Gårda statsdel är belägen alldeles invid kärncentrum och området är Göteborgs snabbast växande kommersiella kontorskoncentration. Andelen lediga kvadratmeter i kontorslokaler i Gårda är under fyra procent.

“Göteborg växer starkt. Technopolis ankomst förbättrar områdets dragningskraft ytterligare och ökar företagens tillgänglighet till olika tjänster. Rätt läge och möjligheten att expandera erbjuder flera alternativ att utveckla campuset”, säger Karita Huotari, ansvarig för Technopolis internationella tillväxt.


Läs mer om Technopolis Gårda: www.technopolis.se.

Pressmeddelande.
Publicerad: 24.05.2016 kl. 14:25
Utgivare: Technopolis Oyj